Over mij

Gé is de naam.
Geboren in 1958 in het Brabantse Waalwijk.
Al van kleinst af aan besmet met het schaatsvirus, Als kleine jongen was ik niet van het ijs af te slaan als rondom ons huis de sloten bevroren waren. Eén troost: “morgen gaan we weer.”  Maar morgen kan altijd anders zijn en niets zo veranderlijk als het weer. Als dan plots de dooi inviel was ik ontroostbaar. Gelukkig hadden toen nog winters, keek dus vanaf het invallen de dooi uit naar de volgende vorstperiode -😊
Vanaf mijn middelbare schooltijd draai ik mijn rondjes op de Haagse Uithof waar ik ca 5 km vandaan woon. Op de Uithof ben ik verslingerd geraakt aan het marathonvirus en tot nu toe is hier geen vaccin voor.

Met mij zijn er zo’n 20.000 Nederlanders die al 25 jaar trainen voor DIE tocht die niet door gaat. In 1986 en 1997 heb ik de tocht mogen rijden en hoop deze tenminste nog één keer te mogen voltooien.

Mijn hart ligt bij de skeelersport. Begin 90-er jaren ben ik hieraan verslingerd geraakt. Tot ongeveer 2007 fanatiek als wedstrijdrijder. Moest het echt van uitzonderlijke dagen hebben om een goede uitslag te rijden. Ik had er plezier in, en daar gaat het toch om?

Van 1980 tot met 2020 heb ik mij ook achter de schermen ingezet voor de sport en op sociaal vlak:

–   van 1979 t/m 2001 Diverse bestuursfunctie TTV Oikos / Salamanders.
–   van 1981 t/m 1995 Diverse bestuursfunctie JC Oikos
–   van 1991 t/m 2006  De Peter van Vliet marathon, een schaatsmarathoncompetitie op de vrijdagavond op de uithof
–   van 1998 t/m 2002 Organisatie Naaldwijkse Skeelerdag met als hoogtepunt het NK marathon 2002 in Naaldwijk
–   van 1999 t/m 2007 GTC marathon KNSB Gewest Zuid Holland, als budgetbewaarder.
–   van 2005 t/m 2020 Organisatie Oomssport Skeelercup, een regionale skeelercompetitie.
–   van 1997 tot heden ploegleider van diverse marathonteams in de Top- en Beloftendivisie. (wel met enkele korte onderbrekingen)

In 2018 gestopt met werken en vanaf 2020 ook nagenoeg ook met andere aangegane verplichtingen. Vond het tijd voor andere dingen.

Foto’s maken loopt als een rode draad rode door mijn leven. Eigenlijk zolang ik mij kan herinneren heeft het mijn interesse. In 1979 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, een Nikkormat. Ik heb hem nog steeds in mijn bezit. Toen de digitale camera zijn intrede deed heb ik even in de wachtkamer gezeten. Begin deze eeuw werden de digitale camera’s steeds beter en betaalbaarder, ik ging helemaal los.
Als het ff kan neem ik een camera mee om te plaatjes te schieten bij het schaatsen, skeeleren, fietsen en vakanties.
Het sporten wordt allemaal wat minder en het klikken wat meer.

Foto’s die ik op deze site met u deel mogen voor privédoeleinden gebruikt worden (met naamsvermelding). Wil u foto’s voor commerciële doeleinden gebruiken neem dan eerst even contact met mij op.

Lees de uitleg voor het kopiëren/downloaden/publiceren aandachtig en goed door.

Voor mij is het hobby en dat wil ik graag zo houden. 

Hou het dus leuk!

Veel kijkplezier