Uitleg

Onderstaand zullen wij u proberen uit te leggen hoe u de foto’s op deze website kunt bekijken / downloaden / publiceren, met andere woorden “Wat mag wel en wat niet”

Foto’s bekijken:
Klik op de thumbnail van de wedstrijd waarvan u de foto’s wilt bekijken. De eerste foto wordt op uw beeldscherm getoond. Door op de pijltjes rechts en links van de foto te klikken bladert u door het album.

Foto’s downloaden:
1. Op de traditionele wijze, in de slide show op de betreffende foto op rechter muisknop klikken en dan opslaan als.
2. Klik op de bestandsnaam onder de foto. U wordt doorgelinkt naar de betreffende foto in mijn Flickr-account. Hier kunt u het gewenste formaat downloaden.

Het downloaden van foto’s voor eigen gebruik is toegestaan. Dit houd in dat u betreffende foto mag opslaan voor “eigen gebruik”. U kunt dan de foto dan gebruiken voor een schermafbeelding, afdruk etc.

Gaat u de foto gebruiken voor social media? Dan bronvermelding @schaatsfoto.nl.

Publiceren, niet commercieel.
Clubblad, verenigingswebsite etc. In de regel geen probleem, wel bronvermelding www.schaatsfoto.nl. Stuur voor publicatie wel even een mailtje aan info@schaatsfoto.nl, vermeld hierbij om welke foto(‘s) het gaat.

Publiceren, commercieel.
Neem contact op: info@schaatsfoto.nl.

Tot slot, hou het leuk, gebruik de foto’s zoals hierboven omschreven. Alle foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd (©schaatsfoto.nl ; ©Gé Wijnands of ©GW-productions)

Uitleg over auteursrecht / AVG / Portretrecht

Inbreuk op auteursrecht
Gebruik jij toch zonder toestemming die ene foto van internet b.v. voor je bedrijfswebsite? Dan maak je direct inbreuk op het auteursrecht van de maker. Net als in de offline wereld. Bewerk je de foto, snijd je deze bij of doe je er een filter over? Dan zit er nog steeds auteursrecht op. De maker mist hierdoor inkomsten. Hij kan de misbruiker aanspreken en hiervoor een schadevergoeding eisen.

Steeds meer bedrijven houden zich bezig om inbreuk op internet op te sporen. Hiervoor gebruiken ze software die voortdurend slimmer wordt door het gebruik van algoritmes. Een algoritme is een wiskundige formule die grote hoeveelheden data verwerkt. Bij overtreding krijgt de inbreukmaker een flinke vordering en de eis om de foto te verwijderen. Een nota loopt al gauw in de vele honderden euro’s per foto. Heb je veel foto’s zonder toestemming gebruikt? Dan kan dit jouw bedrijf de kop kosten.

Een fotograaf gebruikt zijn professionaliteit, creativiteit en tijd om een foto te maken. Ook maakt hij kosten voor materiaal, reizen en gebruik van locaties. Een fotograaf beschermt via een vordering zijn inkomsten.
Bron: Auteursrecht op foto’s voor je website (kvk.nl)

AVG / Portretrecht
Het kan gebeuren dat u op deze website een foto aantreft welke volgens uw mening niet voldoet aan de AVG of het portretrecht.
Stuur in dit geval een mailje naar: info@schaatsfoto.nl geef aan om welke foto het gaat (album en fotonummer) en vermeld de reden waarom. Na beoordeling zullen wij of de foto verwijderen uit het album of met u contact opnemen indien wij een andere mening hierover hebben.